Опасен за демократичния ред - обявява за себе си Йонислав Йотов-Тото,

...
Опасен за демократичния ред - обявява за себе си Йонислав Йотов-Тото,
Коментари Харесай

Що е то кенсъл култура и защо българският инфлуенсър Тото не е жертва

" Опасен " за демократичния ред " - афишира за себе си Йонислав Йотов-Тото, който познаваме и като Тото от Скандау, и като изпълнителя ToTo H, и като инфлуенсъра, във канала си в You Tube, във видео, в което коментира и какво е " Cancel просвета ", на която той (става ва ясно) той е жертва.  

Що е то " кенсъл просвета " и за какво българският инфлуенсър не е жертва

Видеото, в което е облечен в затворнически облекла, се появи напълно за малко седмица откакто той се извини за друго видео. В него посетител на неговия подкаст е Тити Папазов, който споделя по какъв начин преди години е остригал своята другарка поради невярност, а самият Тото се забавлява. След силната реакция  (заради случая с измъчваното 18-годишно момиче в Стара Загора) той отстрани записа на диалога си с Тити Папазов от канала си. А в този момент отстрани и клипа за културата на отричането. 

Видеото, което беше оповестено от редица медии, беше изтрито, само че следите в мрежата остават - можете да го откриете доста елементарно:

 

Българският любимец за " Златна малинка "  

В този клип Тото изяснява по какъв начин в антична Атина се прогонват в заточение и изолират считани за рискови за демократичния ред на полиса жители. Или казано другояче - остракизъм, форма на гласоподаване в националното заседание в Атина и други градове страни, при която при кворум не по-малко от 6000 души се взима решение да изгони или не някой жител. Всеки жител изписва името на този, който счита за рисков, а посоченият от болшинството е прогонван от Атина за период от 10 години. Тото продължава с образци и разсъждения.

Влогърът Любомир Жечев обаче видя, че видеото на Йотов копира американски видеоклип в YouTube от 2022 година - How Cancel Culture Destroyed an Entire Generation. Той е оповестен в канала Visual Venture през януари 2022 година и има над 1 млн. гледания.

 

Няколко души ми пращат това видео. Не съм го гледал още. Ама кажете ми апелирам ви, че есето, което прочете Тото, не е копирано от там, че такива са намеците:) pic.twitter.com/OoLmef9znB
— Любомир Жечев (@LyubomirZhechev) August 9, 2023
 

Българският инфлуенсър " преразказва " наличието на американското видео и употребява някои от фрагментите на по-ранния видеоматериал, без да уточни авторството и платформата, от която ги е заел, отбелязва " Дневник ", а " Булевард България " обръща внимание, че така наречен сказка на Тото е основана напълно върху американския културен подтекст и той дава образци за " канселиране ", без въобще да загатва какви са аргументите за свадите, свързани с тях.  

Изгледайте видеата и открийте сами приликите и разликите!

А най-после ще приключим с откъс

" Ако актьорът се тормози за всеки един подробност, който участва в неговата изява, ще се провали в това да бъде откровен, почтен и неналожителен... хубостта на импровизацията бива отнета от това, че актьорът има възприятието, че върви по ръба на изострен нож, който всеки миг ще му отреже краката до лактите ", се споделя в клипа на българският инфлуенсър.

Ако попитате обаче, всеки експерт ще ви каже, че импровизацията е резултат точно от доста " терзания за елементи " и много работа, и доста познания, и още доста други неща.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР